Jak zadávat kódy produktů pomocí čtečky čárových kódů.

Vytvořeno: 28. 06. 2021
Poslední aktualizace: 10. 11. 2021

Systém podporuje čárové kódy ve standardu EAN-13. Chcete-li aktivovat podporu čárových kódů, přejděte do Nastavení> Nastavení účtu> Konfigurace> Produkty> a zaškrtněte políčko EAN kód na produktech> Uložit.

Jak zad%C3%A1vat k%C3%B3dy produkt%C5%AF 1


Dalším krokem bude přidání produktů s čárovými kódy EAN do systému nebo doplnění již existujících karet produktů o EAN kódy naskenováním kódu čtečkou připojenou k počítači.

Čtečka kódů funguje jako klávesnice. Po připojení čtečky přejděte do textového pole a naskenujte čárový kód. Po této operaci bude pole automaticky vyplněno. Díky čtečce kódů můžete oba produkty zadávat do skladu a v budoucnu je snáze najít.

Níže je uveden návod představující princip činnosti čtečky:

Přejděte na kartu Sklad / Produkty> Nový produkt
Přidejte název produktu a zeskenujte čárový kód. Systém zkontroluje, zda je kód správný v souladu s formátem EAN-13, a v poli zobrazí zelené zaškrtnutí.

Jak zad%C3%A1vat k%C3%B3dy produkt%C5%AF 2

Každý EAN kód přidaný do systému musí být jedinečný. Na jednom seznamu produktů nemohou být dva produkty se stejným EAN kódem.
Systém ověří správnost kódu, ale také to, zda je daný EAN kód produktu již přiřazen. Pokud již byl EAN kód zadán, zobrazí se příslušná zpráva v červeném rámečku (viz níže).

Jak zadavat kody produktu 3

Souhrn zobrazující rozdíly po zadání správného a nesprávného EAN kódu:


Jak zadavat kody produktu 4


Poznámka!!! Při vytváření skladového dokumentu, který nemá sloupec s trvale přiřazeným kódem produktu, program nezobrazí produkt, který je načten pomocí čtečky kódu.
Produkt by se měl načíst na skladových dokumentech pomocí čtečky kódů k názvu produktu. Poté po kódu produktu nám systém pomůže vybrat ten správný produkt ze seznamu.

Jak zadavat kody produktu 5


 

BitFaktura Vám nabízí neomezené fakturování a další zajímavé funkce. Vyzkoušejte 30-denní bezplatnou verzi.

Přihlášení zdarma


Zpět


Přidat komentář