Konfigurace programu

Jak změnit heslo k účtu?

Poslední aktualizace: 19. 06. 2024


Při vytváření účtu ve BitFaktuře musíte uvést e-mailovou adresu, na kterou bude účet registrován, a nastavit heslo, které ochrání vaše data před přístupem neoprávněných osob. Čím silnější heslo, tím větší záruka, že jsou vaše data v bezpečí. Jedním ze základních principů zdraví a bezpečnosti sítě je navíc pravidelná změna hesel při zachování minimálních požadavků na dobrý bezpečnostní klíč.

Jak tedy změnit heslo k účtu na BitFaktuře, když k němu máte přístup a chcete jej aktualizovat? Co dělat, když zapomenete své aktuální heslo a nemůžete se přihlásit ke svému účtu? V tomto příspěvku vám ukážeme, jaké možnosti můžete použít ke změně hesla v závislosti na tom, zda máte přístup ke svému účtu nebo se k němu nemůžete správně přihlásit.

Jak si změním heslo, když mám přístup ke svému účtu?

Heslo k účtu můžete kdykoli změnit. Jak jsme již zmínili, vyplatí se je čas od času aktualizovat, abychom se ujistili, že jsou naše data v bezpečí. Aktualizace hesla je k dispozici po přihlášení k vašemu účtu v Bitfaktuře. Chcete-li je změnit na nové, klikněte na e-mailovou adresu viditelnou mezi kartou Nastavení a názvem účtu nebo sekcí Hledat. Z rozbalených možností vyberte Můj účet a poté Upravit profil / Změnit heslo viditelné v pravém horním rohu. Úprava profilu může vyžadovat, abyste se znovu přihlásili ke svému účtu.

Muj ucet
Upravit profil




Systém zobrazí formulář pro úpravu vašeho profilu.

Chcete-li změnit své aktuální heslo, klikněte na frázi Změnit heslo..., kterou najdete nad zaškrtávacími políčky marketingových informací. Na obrazovce se objeví tři pole: aktuální heslo, nové heslo a opakování hesla.

Do pole aktuální heslo zadejte heslo, které aktuálně používáte pro přihlášení ke svému účtu.

Změna hesla na nové vyžaduje jeho zadání dvakrát. Zadejte nové heslo pro svůj účet do vyhrazeného pole a poté jej zadejte podruhé na místě, kde systém vyžaduje zopakování hesla. Změnu hesla potvrďte kliknutím na tlačítko Uložit ve spodní části stránky.

Zmenit heslo

Po uložení změn systém znovu zobrazí profil uživatele a vpravo se objeví upozornění, že data byla úspěšně aktualizována.

Od této chvíle se budete moci přihlásit ke svému účtu po zadání nově definovaného hesla.

Jak si změním heslo, když nemám přístup ke svému účtu?

Často dochází k situacím, kdy jednoduše zapomeneme heslo, které jsme si nastavili při registraci účtu. Vícenásobné zadání nesprávného hesla může mít za následek zablokování přístupu k němu. Pokud při přihlašování do BitFaktury zadáte 10x špatné heslo, systém účet zablokuje a zobrazí zprávu:

'Byl překročen limit neúspěšných přihlášení. Z bezpečnostních důvodů byl účet zablokován na 120 minut. Zkuste to znovu později nebo kontaktujte Podporu - info@bitfaktura.cz.'

Pokud máte problémy s přihlášením i přes několik pokusů, vyplatí se využít možnost připomenutí hesla, která je dostupná v přihlašovacím formuláři, aby přístup k vašemu účtu nebyl zablokován.

Chcete-li použít možnost připomenutí hesla, přejděte na domovskou stránku BitFaktury a klikněte na tlačítko Přihlásit se. Zde nemusíte uvádět žádné údaje. Okamžitě vyberte možnost Zapomněli jste heslo ve spodní části formuláře.

Zapomneli jste heslo

Systém zobrazí okno pro obnovení hesla. Do viditelného pole zadejte e-mailovou adresu nebo přihlašovací jméno, pomocí kterého jste svůj účet zaregistrovali v systému a potvrďte postup kliknutím na Připomenout.

Pripomenout


Systém zobrazí zprávu:

„Na zadanou e-mailovou adresu jsme poslali instrukce na změnu hesla.“

Na e-mailovou adresu uvedenou ve formuláři obdržíte zprávu o obnovení hesla. V e-mailu naleznete odkaz, na který musíte kliknout, abyste si nastavili nové heslo a dokončili postup. Aktivní odkaz vás přesměruje na stránku, kde si můžete nastavit nové heslo ke svému účtu.

Po uložení změn vás systém přesměruje na přihlašovací stránku a zobrazí zprávu o změně hesla. Vše, co musíte udělat, je přihlásit se ke svému účtu pomocí svých nových údajů.





 

Zpět


Komentáře

Přidat komentář