Částečně uhrazená faktura - náhled faktury

Vytvořeno: 29. 09. 2021
Poslední aktualizace: 29. 09. 2021

Počet zobrazení: 872

Často se stává, že již vystavenou fakturu uhradí zákazník částečně, což potvrzuje pokladní doklad, na kterém platbu evidujeme.
Na faktuře pak můžeme uvést, že byla částečně uhrazena.


Částečnou platbu v Bitfaktuře lze označit dvěma způsoby:

1. Úprava dokladu a zadání částky do pole Zaplaceno.

Faktura castecne uhrazena



Po vyplnění tohoto pole se změní stav faktury a změní se také pole Zaplaceno a částka zaplacená v zobrazení faktury. Faktura bude vypadat takto: 

Faktura castecne uhrazena 2

Změna vzhledu faktury se provádí vždy po kliknutí na tlačítko Uložit.

Pozor!!! Pokud od nás zákazník obdržel fakturu již dříve a neproběhla ještě žádná platba, a faktura vypadá jinak vzhledem k změněným částkám, budeme mít problém s odesláním duplikátu faktury našemu zákazníkovi, protože faktura nemá stejné data jako při prvním odeslání. Jak víme, duplicitní faktura musí být shodná s původní fakturou.

2. Abyste se vyhnuli takovým nesrovnalostem, použijte druhý způsob označení faktur částečně uhrazených, tj. Označení faktury jako částečně uhrazené změnou samotného stavu faktury. Zelený stavový řádek faktury se přesune doprava, ale náhled faktury zůstane stejný.
Všechny změny stavu jsou registrovány v činnostech souvisejících s dokumentem, které je možné vidět na přiloženém obrázku.


Faktura castecne uhrazena 3


Za předpokladu, že jsme fakturu při odeslání zákazníkovi upravili a má stejný tvar jako doklad zaslaný zákazníkovi, můžete snadno změnit stav faktury a přidat součet jednotlivých plateb bez obav, že se doklad nebude lišit od původní verze.

BitFaktura Vám nabízí neomezené fakturování a další zajímavé funkce. Vyzkoušejte 30-denní bezplatnou verzi.

Přihlášení zdarma


Zpět


Přidat komentář