O funkci společností, více oddělení

Vytvořeno: 22. 03. 2019
Poslední aktualizace: 29. 03. 2019

Dalším oddělením je např. samostatná lokalita, samostatná pobočka firmy s bankovním účtem apod., ovšem musí mít stejné DIČ. Pokud k novému oddělení přidělíme jiné DIČ, bude se jednat o samostatnou firmu.

Firmy nebo oddělení v rámci jednoho účtu
Jestliže v rámci jednoho účtu přidáme novou firmu nebo oddělení, budou pro ně zákazníci i výrobky společné. U každého účtu je možné přidat libovolný počet samostatných oddělení, ale samostatné firmy můžete v rámci účtu přidávat teprve od plánu Standard.

Přidávání nového oddělení nebo firmy v rámci jednoho účtu je možné v menu "Údaje společnosti" v menu Nastavení. Po jejich přidání je možné mezi nimi přepínat při vystavování faktur.


Zvláštní číslování pro oddělení 

U každého oddělení můžete určit, jestli u něj chcete používat zvláštní číslování. Ale v rámci jednoho účtu systém nepovolí vystavení dvou faktur se stejným číslem v průběhu roku. Pokud tedy chcete používat vlastní číslování u oddělení, pak je nejlepší na začátku přidat např. písmeno nebo číslo, kterým se specifikuje oddělení. Pak bude mít každé oddělení vlastní číselnou řadu. 


Firmy jako zvláštní účty na BitFaktura.cz

Ke každému účtu můžete přidat novou firmu jako samostatný účet (v tom případě mají vlastní databázi zákazníků i výrobků). Přidávat je můžete v menu Nastavení - Údaje společnosti - Přidejte novou firmu.

Po přidání nové firmy můžeme jednotlivé firmy spravovat pomocí jednoho uživatelského jména a hesla, přepínat mezi nimi pomocí horního menu.
Pokud jste vytvořili další účty, pak v zájmu péče o své zákazníky (funkce dostupná pro účetní kanceláře), kterým chcete poskytnout možnost správy účtu, přejděte do nastavení daného účtu a v záložce uživatelé nastavte údaje daného uživatele (jeho e-mailovou adresu + heslo), nezapomeňte také na jeho roli v systému.

POZOR: každá z těchto firem, která byla na BitFaktura.cz přidána samostatným účtem, bude zpoplatněna zvlášť.

 

BitFaktura Vám nabízí neomezené fakturování a další zajímavé funkce. Vyzkoušejte 30-denní bezplatnou verzi.

Přihlášení zdarma


Zpět


Přidat komentář