Import plateb z banky

Vytvořeno: 10. 07. 2019
Poslední aktualizace: 21. 12. 2022

Přidali jsme možnost importovat platby přímo z banky - Nastavení > Import > Import plateb z banky.
Systém automaticky přiřadí převod k faktuře/platbě na základě stanovených pravidel párování:

  • faktura musí být příjmem nebo nákladem
  • faktura musí být vystavená nebo částečně zaplacená. Nemůže mít v systému přidělenou platbu.  
  • je-li použito v názvu převodu číslo faktury, musí souhlasit s počtem znaků na vygenerované faktuře. V opačném případě by se v názvu bankovního převodu mělo nacházet příjmení Kupujicího, název firmy Kupujicího nebo bankovní účet Kupujicího. Program navíc vytvoří seznam slov, na základě kterého je schopen spojit platbu s fakturou. Kromě výše uvedených údajů se do seznamu slov automaticky přidávají všechna slova Odesilátele převodu.
  • částka (pouze pokud uživatel systému nepoužívá funkci Zapnout částečně uhrazené faktury).  

Zrzut ekranu 2019 07 11 o 11
Pokud se automatické přiřazení nezdaří, existuje možnost ručního propojení plateb. Aktuálně podporované banky: Alior Bank, mBank, Deutsche Bank, Volkswagen Bank, DNB Bank, ING Bank Śląski, PKO Bank Polski, Idea Bank, T-mobile, Bank Millenium, Paribas, Citibank Handlowy, BGŻ, BZWBK, Raiffeisen bank, ČSOB, Fio bank, Komerční banka, Moneta Money bank. 

Do systému můžeme také importovat platby ve vlastním formátu.

Po výběru souboru, který má být importován a kliknutím na tlačítko Další, program zobrazí zprávu o stahování dat pro import plateb. Následně je potřeba kliknout na tlačítko Zkontrolujte data a importujte.  

Pak přejdeme ke druhému kroku, kde budeme moct přizpůsobit sloupce, které mají být importovány a také budeme moct vybrat oddělení/firmu, ke které se daná transakce z importu vztahuje. Jedná se o situaci, kdy v systému provozujeme několik společností nebo oddělení.  

Uživatelé (zaměstnanci firmy) přiřazení k danému Oddělení společnosti uvidí v systému platby přiřazené pouze k jednotlivým oddělením.  


Pokud Vaše banka není na seznamu, napište nám


Import plateb z banky je viditelný pouze pro Majitele a Správce hlavního účtu. Informace o importu nemají Uživatelé, kteří byli přidání do hlavního účtu a uživatelé z jiných oddělení. 
 

BitFaktura Vám nabízí neomezené fakturování a další zajímavé funkce. Vyzkoušejte 30-denní bezplatnou verzi.

Přihlášení zdarma


Zpět


Přidat komentář