Sady produktů

Vytvořeno: 03. 07. 2023
Poslední aktualizace: 03. 07. 2023

Počet zobrazení: 363

Funkce vytvoření sady v BitFaktuře slouží ke kompletaci jednotlivých produktů, které mají být součástí sady.

Pro vytvoření sady produktů, která se skládá z dalších již přidaných produktů, přejděte do nabídky Produkty, přidejte nový (nebo upravte starý produkt) a dole v zaškrtávacím políčku „Sada – výrobek se skládá z dalších produktů“ a začněte zadávání názvů souvisejících produktů. Poté v poli množství zadejte, kolik kusů daného produktu se bude prodávat v sadě. Následně uložte.

Sada produktu

Suma sumárum, chceme prodávat produkty A (1 ks) a B (2 ks) v jedné sadě, nejprve přidejte příslušné produkty s příslušným výchozím prodávaným množstvím (můžete je vhodně pojmenovat) a poté přidejte produkty A a B k sadě produktů, které chcete prodat.
V seznamu produktů je sada označena symbolem balení.

Sada produktu - baleni

Důležitou informací je, jak prodej takové sady probíhá.

Prodáváme sadu na formuláři faktury.

Sada - vyrobek

Na druhou stranu skladový doklad přiložený k této faktuře bude vždy uvádět prodej množství produktů obsažených v této sadě.

(Doporučujeme povolit automatické vystavování dodacích listů při vytváření faktury v Nastavení > Nastavení účtu > Konfigurace > Sklady > Automatické vytváření dokumentů na výstupu).

Pozor! Sada produktů není na skladě započitatelná..

Sada - automaticka aktualizace

Vzhledem ke schématu fungování funkčnosti sady se nedoporučuje provádět zpětný mechanismus, tedy provést nejprve vydání zboží (VZ) a poté vystavit fakturu nebo jiný účetní doklad.
V opačném pořadí bude sada vedena na skladovém dokladu jako běžný výrobek, protože se bude jednat o akci neslučitelnou s funkčností sady.

BitFaktura Vám nabízí neomezené fakturování a další zajímavé funkce. Vyzkoušejte 30-denní bezplatnou verzi.

Přihlášení zdarma


Zpět


Přidat komentář