Jak aktualizovat data zboží spolu s jejich skladovými stavy pomocí importního souboru

Vytvořeno: 05. 10. 2022
Poslední aktualizace: 05. 10. 2022

Pokud chceme aktualizovat zboží, které jsou již vygenerovány na webu BitFaktura.cz, aniž bychom je ručně měnili, ale prostřednictvím aktuálního souboru importu produktu, postupujeme zpočátku jako při standardním importu.

Přejděte na kartu Nastavení> Import, vyberte tlačítko Import produktů na levé straně obrazovky. Poté vyberte soubor importu, který nás zajímá. Dále použijeme tlačítko Další. Po načtení dat programem klikněte na možnost Zkontrolovat data a importovat.

Rozdíly při aktualizaci se projeví ve druhém kroku importu, protože odškrtneme volbu Importovat jako nové položky (ve výchozím nastavení) a poté vybereme Aktualizovat položky.

Import krok 2



Poté vyberte pole KLÍČ a označte parametr, podle kterého má program vyhledávat produkty určené k aktualizaci; v tomto případě to bude Název zboží.


Další sekce AKTUALIZACE se týká těch parametrů produktu, které mají být aktualizovány daným importem produktu, v tomto případě je to: Kód zboží, Cena nákupu bez DPH a cena nákupu s DPH.

Import zboží


Aktualizace inventáře zboží pomocí importu souboru


Při aktualizaci produktových dat pomocí importního souboru můžeme také opravit (aktualizovat) stavy zásob. Do pole Zásoby v xls souboru stačí zadat příslušné zásoby.

Jediné, co nám zbývá, je použít tlačítko Importovat data. Podrobnosti o produktu budou aktualizovány.


Po importu souboru budou produkty aktualizovány.

Při aktualizaci inventury v případě povolených skladů program přidá do systému doklad PZ (pokud jsme aktualizovali větší stavy zásob u konkrétních produktů) a doklad VZ (pokud námi aktualizované inventury produktů byly nižší než předchozí počty v systému).

Pokud neprovozujeme sklad a nepoužíváme skladové doklady, tak po aktualizaci stavů produktů program změní na produktových kartách údaje ve sloupci Dostupné množství.


 

BitFaktura Vám nabízí neomezené fakturování a další zajímavé funkce. Vyzkoušejte 30-denní bezplatnou verzi.

Přihlášení zdarma


Zpět


Přidat komentář