Neaktivní produkty/ smazání produktů

Vytvořeno: 14. 05. 2021
Poslední aktualizace: 19. 04. 2022

Počet zobrazení: 795

V systému můžeme produkt ze seznamu produktů kdykoli smazat. Chcete-li to provést, přejděte na kartu Sklad / Produkty> Produkty a poté klikněte na název produktu. Po zadání náhledu produktové karty vyberte možnost Odstranit v pravém horním rohu.

Neaktivni produkty


V případě, že produkt nebyl prodán nebo zakoupen a není na žádné faktuře nebo dokladu ze skladu, zůstane odstraněn ze systému.

Často vystupuje situace, že produkt, který chcete převést, byl již zakoupený a je k dispozici na fakturách a skladových dokladech. Takový produkt nelze ze systému odstranit. Produkt se stane neaktivní a zpočátku se neobjeví v seznamu produktů.

Neaktivni produkty

Pro zobrazení seznamu neaktivních / odebraných produktů v systému použijte volbu Další možnosti na bočním panelu seznamu produktů, kde se objeví pole Neaktivní výrobky. Vyberte například pouze neaktivní a klikněte na tlačítko Hledat.

Neaktivni produkty 3


Objeví se produkt, který bude napsán šedou barvou. 

Neaktivni produkty

Chcete-li produkt znovu aktivovat, upravte jej a zrušte výběr možnosti Neaktivní. Po uložení změn by se měl produkt znovu objevit v seznamu produktů.

Neaktivni produkty 5

POZOR! Neaktivní produkt, který nelze trvale odebrat ze systému, například s názvem „produkt 1“, tento název zablokuje, což znamená, že do systému nelze přidat druhý produkt se stejným názvem.

Produkt, který má v systému kladnou zásobu, můžete deaktivovat.

Tato možnost se často využívá při dočasném pozastavení prodeje produktu ze skladu, např. v případě sezónních produktů.
 

 

BitFaktura Vám nabízí neomezené fakturování a další zajímavé funkce. Vyzkoušejte 30-denní bezplatnou verzi.

Přihlášení zdarma


Zpět


Přidat komentář