Hlavní měna účtu, výchozí měna na fakturách a měna banovního účtu

Vytvořeno: 15. 04. 2019
Poslední aktualizace: 20. 11. 2019

V menu Nastavení > Nastavení účtu > Tvůj účet si můžete vybrat hlavní měnu Vašeho účtu, podle které budou převáděny všechny částky zadané do systému. 

I když budou na seznamu dokladů faktury viditelné ve vystavené měně, výkaz příjmu bude vždy zveřejněný v hlavní měně, která byla v systému nastavena. 

Měna účtu bude také zodpovědná za generování poznámky o směnném kurzu na fakturách dodavatele. 


Důležitým prvkem je také země prodávajicího, kterou uvedeme v kolonce Země. Pokud chcete, aby se poznámka zobrazovala automaticky, vyberte v tomto sloupci Czech Republic.

V systému můžeme také zvlášť nastavit měnu faktury, která se bude lišit od měny celého účtu. Tato volba se nachází v záložce
Nastavení > Nastavení účtu > Konfigurace > Faktury a dokumenty > Měna.


Systém nám automaticky napoví, jaká je měna celého účtu. 
 

BitFaktura Vám nabízí neomezené fakturování a další zajímavé funkce. Vyzkoušejte 30-denní bezplatnou verzi.

Přihlášení zdarma


Zpět


Comments

Avatar sugester medium
Beeper build s.r.o.
Dobrý den,

je možné zobrazit v kolonce celkem jednu cenu v CZK a její přepočet na Eur.
Dále prosím, když zadám do směnného kurzu aktuální kurz banky, např. 24,95220 , tak mi to nepřepočte na tu sumu na eura, ale vynásobí ji. Takže z 382 816,37 CZK udělá 9 552 110,63 EUR...

Po 18. listopad 2019 10:36 +0100


barbaras
barbaras
Hlavní odpověď   Dobrý den,
přepočet na EUR se zobrazuje pouze v souhrnu částky. Zavedení přepočtu na EUR (nebo jakoukoliv jinou měnu) do jednotlivých kolonek zatím v plánu nemáme.

Pokud jde o směnný kurz - v případě zavádění bankovního kurzu ručně je potřeba primárně 1 vydělit přes aktuální kurz. Ve Vašem případě tedy 1 ÷ 24,95220 = 0,04007 a toto číslo je potřeba nadepsat do políčka. V poznámce ke kurzu následně uvést kurz, který byl použitý.
Směnný kurz, který je zadávaný ručně, budeme v dohledné době řešit, tak aby to systém automaticky počítal stejně jak při kurzu např. České národní banky.

St 20. listopad 2019 12:13 +0100


Přidat komentář