Vzhled faktury

Datum vystavení ve formuláři pro vytvoření faktury

Poslední aktualizace: 15. 10. 2024


Datum vystavení u čísla dokladu je základním prvkem správně vystavené faktury. Přiděluje ji systém automaticky, podle data vytvoření faktury, lze ji však upravit a nastavit i ručně. Z tohoto záznamu se dozvíte, kde je ve formuláři pro vytvoření dokladu k dispozici pole Datum vystavení, co ovlivňuje a jak toto datum ručně změnit.

Datum vystavení ve formuláři pro vytvoření faktury

Pole Datum vystavení se nachází úplně nahoře ve formuláři pro vytvoření nového dokladu. Systém ji vyplní automaticky na základě data vytvoření faktury. Při přidávání dokladu na váš účet je již pole Datum vystavení vyplněno automaticky.

Datum vystaveni new

Datum vystavení ovlivňuje číslo přidělené dokladu.

Pokud používáte měsíční číslování a fakturu jste vytvořili např. v říjnu a následně doklad upravíte a změníte datum vystavení na jiný měsíc, systém automaticky změní i číslo dokladu. Pokud je číslování dokladů v daném měsíci narušeno, vyplatí se zkontrolovat, zda doklad nebyl editován a není v systému dostupný pod jiným číslem.

Jak změnit datum vystavení dokladu?

Datum vydání můžete změnit ručně. Stačí při vytváření nebo úpravě dokladu kliknout na pole Datum vystavení. Systém zobrazí kalendář, pomocí kterého můžete vybrat datum, které má být na dokumentu viditelné.

Zmenit datum nastaveni rucne

Změnou data vydání se změní i datum prodeje. Datum prodeje však nemusí být shodné s datem vydání. Pro změnu data prodeje, stejně jako v případě data vydání, klikněte na vyhrazené políčko a pomocí zobrazeného kalendáře vyberte rok, měsíc a den.

 


 

Zpět


Komentáře

Přidat komentář