Jak přiřadit výchozí daň zákazníkovi?

Vytvořeno: 31. 01. 2023
Poslední aktualizace: 31. 01. 2023

V BitFaktuře je možné přiřadit výchozí daň k zákaznikovi. Díky této funkci můžeme zákazníkům snadno přiřadit příslušné sazby DPH. To umožňuje uložit do paměti systému výchozí daň, která bude platná pouze pro daného zákazníka bez ohledu na to, jakou daň přiřadíme v produktové kartě.

Výchozí sazba na zákaznické kartě přepíše sazby na kartě produktu.

Jak přiřadit výchozí daň zákazníkovi?

Chcete-li zákazníkovi přiřadit výchozí daň, vyberte kartu Zákazníci z horní nabídky. V závislosti na Vašich potřebách vyberte dříve vytvořeného zákazníka (ozubené kolečko vpravo > Upravit) nebo přidejte nového (boční panel vlevo Nový zákazník).

Zakaznicka karta

Z úrovně karty zákazníka rozbalte záložku další možnosti. 

Dalsi moznosti - zakaznicka karta


Poté hledáme sloupec Výchozí daň. V okně zadejte daň, která se má vztahovat na konkrétního Zákazníka. Uložte změny kliknutím na modré tlačítko Uložit ve spodní části stránky. 

Od okamžiku, kdy je zákazníkovi přiřazena výchozí daň, na dokladech vystavených po zavedení produktu se hodnota v poli daň automaticky změní na hodnotu přiřazenou zákazníkovi.

Například: pokud má samotný produkt v produktové kartě sazbu DPH 21 %, tak se při vytváření nové faktury po přidání zákazníka s přiřazenou sazbou DPH 7 % automaticky přidají všechny produkty se sazbou uvedenou v zákaznické kartě.

Vychozi dan
 

BitFaktura Vám nabízí neomezené fakturování a další zajímavé funkce. Vyzkoušejte 30-denní bezplatnou verzi.

Přihlášení zdarma


Zpět


Přidat komentář