Zasílání skladových dokladů e-mailem

Vytvořeno: 26. 01. 2023
Poslední aktualizace: 26. 01. 2023

Skladové doklady vytvořené v systému lze zasílat jako přílohy e-mailových zpráv přímo z úrovně účtu v BitFaktuře. Obsah zprávy zasílané společně s dokumenty je možné definovat globálně, tedy pro celý účet nebo jednorázově, úpravou obsahu ve formuláři bezprostředně před odesláním.

 
Obsah e-mailu se skladovými doklady


Pro úpravu obsahu emailu z globálního nastavení účtu přejděte do Nastavení > Nastavení účtu > Odeslání e-mailem > sekce Zasílaní skladového dokladu e-mailem. Dále vedle pole Název změňte výchozí šablonu e-mailu na vlastní šablonu e-mailu. Díky této změně se stane obsahové pole aktivní a můžete si definovat vlastní obsah zprávy. Změny v obsahu potvrďte tlačítkem Uložit ve spodní části stránky.

Zasilani skladoveho dokladu emailem

Při psaní zprávy můžete použít proměnné, které Vám pomohou vytvořit univerzální šablonu. Příklady proměnných naleznete pod polem s obsahem zprávy a kliknutím na tlačítko Pomoc získáte přístup k úplnému seznamu.

Zasílání skladových dokladů e-mailem


Formulář pro zasílání skladových dokladů v e-mailové korespondenci se aktivuje z úrovně náhledu skladových dokladů. V horní nabídce klikněte na Sklad > Skladové dokumenty a poté otevřete dokument, který chcete odeslat. Z horní/spodní lišty v náhledu skladového dokladu vyberte možnost Odeslat.

Skladove dokumenty


Formulář se skládá z následujících polí: Odesílatel, E-mail zákazníka*, Kopie do, Předmět, Obsah. V tomto zobrazení můžete také upravovat obsah odeslané zprávy.

Pokud jsou všechny údaje ve formuláři správné, kliknutím na tlačítko Odeslat odešlete zprávu s přílohou příjemci.

K odeslanému e-mailu systém automaticky připojí skladový doklad ve formátu PDF.
 

*POZOR! Skladový doklad lze odeslat maximálně 5 různým příjemcům najednou, jejichž e-maily by měly být vyměňovány s desetinnou čárkou.

Odeslani dokumentu emailem 2.

BitFaktura Vám nabízí neomezené fakturování a další zajímavé funkce. Vyzkoušejte 30-denní bezplatnou verzi.

Přihlášení zdarma


Zpět


Přidat komentář